L'Estat no paga als afectats de la Síndrome Tòxica.

A finals del 1999, uns 400 afectats per la Síndrome Tòxica aprofitaren el Dia de la Constitució (6 de desembre) per a manifestar-se davant el Congrés dels Diputats i reclamar amb pancartes, xiulets i escridassades el cobrament de les seves indemnitzacions, acordades per la justícia.

A 31 de desembre del 1999, s'havien abonat només 2.285 expedients per un valor total de 41.651 milions de pessetes, segons les dades del Ministeri de Justícia. Això significa que sols l'11% dels afectats per la Síndrome Tòxica, amb dret reconegut judicialment a indemnització, havia rebut a finals del 1999 el seu corresponent ajut.

La deixadessa que pateixen els afectats en l'execució de la sentència que els donà la raó, és independent del questionament que hem fet de la causa de la síndrome. (Veure números 43 i 46 de la revista).

Donat que l'hipòtesi oficial sobre la causa de la Síndrome Tòxica ha estat la de l'oli, donat que les resolucions judicials en funció de la sentència dictada pel Tribunal Suprem en setembre del 1997, condemnen a l'Estat, com responsable civil subsidiari, al pagament d'uns 500.000 milions de pessetes als aproximadament 20.000 afectats, és just que l'Estat, que financem tots amb els nostres impostos, pagui el que han resolt els tribunals, per a començar; i és un escàndal que no ho hagi fet.

Bayer.Després queda el tema de reclamar responsabilitats al Ministeri de Sanitat, a l'Estat, als CDC (Centres de Control de Malalties d'Atlanta) i a la multinacional químico-farmacèutica Bayer per haver encobert les causes de la Síndrome Tòxica. Ja els hi exigiràn els afectats responsabilitats si ho consideren oportú i ho veuen clar. Això és igualment aplicable a temes como la SIDA. L'interès dels desgraciadament afectats per aquestes catàstrofes ha de sempre ser prioritari. L'Estat (és a dir el nostre diner) i els responsables (molt més difícils d'identificar) deuen estar obligats a pagar.

Article publicat en el número 59 de la revista «Medicina Holística». Edita: Associació de Medicines Complementàries (A.M.C.).


free-news.org