La Vanguardia. Divendres, 23 de febrer de 2001.

Pols ciutadà.
Per Ramón Balmes.

Laureano Domínguez.
Periodista científic i defensor del sèrum marí.

-Qué és i per a qué serveix el mètode marí?.

-És l'especialització en fisiologia de la talasoterapia tradicional. Es va utilitzar fins 1960 a França, mercès al llegat del biòleg René Quinton. Amb l'ingestió del sèrum marí es poden aliviar malalties i salvar vides. És de gran utilitat per a nens desnodrits.

-El sèrum marí pot salvar a un nen de la mort?.

World Health Organization (WHO).-Si, perque suministra els nutrients basics de la vida. Ha funcionat en dispensaris de París, Lyon, Londres, Boston, El Cairo... Era injectat en dosis de 200 cm3 en nens moribunds i s'aconseguiren autèntics miracles. El plasma marí es avui el biberó que requereixen sis milions de nens que moren por desnutrició, segons l'OMS.

-Y per què no ho prodiguen els metges?.

-Amb l'aparició dels antibiòtics i la farmacologia convencional el plasma marí passà a un segon pla. Però hi ha metges i fisiòlegs que el defenen científicament.

-Com medicina complementària.

-Miri, Quinton l'aplicà per via subcutania i beneficià a pacients amb tuberculosi i a dones gestants. L'Exèrcit francès l'utilizà en la Segona Guerra Mundial en casos extrems de soldats amb gran pèrdua de sang. Els hi injectaven aigua de mar isotònica (no concentrada) i aconseguien maravelles.

-Quines malalties alivia avui?.

-Amb el sèrum marí s'estàn corregint malalties de tipus renal, bufeta, psoriasi, artritis, bronquitis, asma o desequilibris del sistema nerviós central.

-Pot beneficiar als hemofilics, drogradictes o alcoholics?.

-És clar. El plasma marí té tots els components per a regenerar un organisme. Ha funcionat molt bé en col·lectius desafavorits de drogadictes i alcohòlics.

-En què es basa el seu projecte a España?.

-En recuperar els tractaments de René Quinton i aprofitar totes les seves possibilitats terapèutiques. Volem obrir dispensaris marins i per això no necessitem ajuts del Govern ni de les ONG. Tenim el més generós de la naturalesa: l'aigua del mar.


free-news.org