Nou procés contra el Dr. Hamer.
Bernard Asquin.

El 31 de gener del 2000 es desenvolupà a Chambéry el procés del Dr. Ryke Geerd Hamer, de 64 anys, i de dos dels seus portaveus a l'Estat francès, Marie-Thérèse Gros i Andrée Sixt. El procés durà 15 hores i 30 minuts.

El Dr. Hamer no estava present. Acabà fa poc menys de dos anys de purgar una pena de pressó de 13 mesos i fou expulsat de la professió mèdica per tota la vida el 1986 per haver-se negat a retractar-se de les seves tesis. Els advocats havien de respondre a demandes per exercici il·legal de la medicina i no assistència a persones en perill. Al judici, a part dels magistrats habituals, es trobava una advocatessa d'UNADEFI cercant una secta. L'opinió dels cancerolegs experts fou l'habitual, especialment la d'un d'ells, el professor Simon Schraub, la hostilitat cap a les terapèutiques no ortodoxes del qual quedà patent en el seu llibre «La Magia i la Raó».

Per contrast, molts dels testimonis varen comparéixer per a donar suport als responsables de l'associació ASAC (Association Stop au Cancer) i parlaren de la seva tendresa, de la seva dedicació, de la seva capacitat d'escoltar, del seu costat profondament humà i dels seus sorprenents coneixements biomèdics. Els moments àlgids tingueren lloc durant els testimonis dels malalts, que havien estat condemnats per la medicina ortodoxa i curats, en contra de tot el que aquesta podia esperar, després d'haver descobert el treball del Dr. Hamer. Es pot esmentar com exemple el cas de Madame Richter, que es presentà al judici en perfecte estat de salut amb un informe mèdic que la condemnava sense remei. Un altre exemple és el d'un pacient amb càncer avançat (un pulmó completament opac a la radiografia) al que no s'ofereix cap tractamento, sino únicament tractaments paliatius. Després d'algún temps el seu pulmó començà a supurar fins el punt que tenia que posar-se boca avall tots els dies per a buidar un litre de líquid nauseabund. Posteriorment, recuperà la gana, tornà a agafar pes i va descobrir que s'havia curat.

Es presentaren diferents protocols de verificació, que havien estat realitzats en base als treballs de Hamer a Viena el 1988; Facultat de Medicina de Düsseldorf, 24 de juny del 1992; Universitat de Trnava, prop de Bratislava, 8 i 9 de setembre del 1998; etc. Hi hagué també un participant espanyol, el Dr. Herrera. que havia col·laborat amb Andrée Sixt, obtenint èxits terapèutics inesperads. Presentà articles que havia publicat en les revistes científiques i un llibre del qual és autor. Al final de la seva exposició, recordà que hi ha actualment a l'Estat espanyol dos plets pendents contra el Col·legi de Metges, plantejats per les famílies dels afectats, així como l'existència de grups de metges a Amèrica del Sud, Argentina, Brasil. Altres metges i terapeutes es desplaçaren des de Suissa i Italia per aportar testimonis favorables.

Malgrat això, tot això no va impedir que el judici donés com a resultat una condemna de 18 mesos de presó ferma amb ordre de detenció contra el Dr. Hamer, així com 12 mesos amb pròrroga per a Marie-Thérèse Gros i 18 mesos amb pròrroga per a Andrée Sixt. L'advocatessa Ma Florence Girard-Madoux es lamentà que, en cap moment, es va prestar atenció a les persones que havien vingut a donar testimoni de la seva curació. El debat de la salut fou un debat legal, del home actor de la seva salut, parlant de balanços catastròfics, i esmentà el fet que només el 20% dels malalts de càncer moren a conseqüència del creixement del seu tumor; la resta moren per culpa del tractament o altres causes que desconeixem. Esmentà també el fet que havien hagut esoltes telefòniques des del 6 de juny de 1997 (la qual cosa va en contra de la Convenció Europea de Drets Humans) i va concloure que mentres ens mantinguem en un discurs d'exclussió, no aconseguirem que la medicina avanci.

«I si el Dr. Hamer tingués raó?».

Font: Votre Santé, número 9, maig del 2000.

Contacte:

Les Amis de la Médecine Nouvelle, Les Amis d'Andrée Sixt, Les Amis du Dr. Hamer.
Box Postal 134, F-73001
Chambéry. Cedex.
Correu-electrònic: asixt@medecinenouvelle.com
Lloc web: http://medecinenouvelle.com/

Article publicat en el número 60 de la revista «Medicina Holística». Edita: Associació de Medicines Complementàries.


free-news.org